In an upstairs room, dozens of apprentice cooks in white overalls were engrossed in learning the arts of sauces. Chillies and ginger were being pulverized with pairs of cleavers on tree-trunk chopping-boards, Sichuan peppercorns ground to a fine brown powder ... fine-tuning the flavours of the rich dark liquids in their crucibles. We decided immediately that this was where we had to study.
Sichuans eten is een van de grote onbekende keukens van de wereld. Vreemd genoeg, want de keuken is beroemd in de Chinese geschiedenis en legendarisch voor zijn uitzonderlijke verscheidenheid en rijkdom. Volgens de Chinesen zelf is China de plek voor eten, Sichuan de plek voor smaak.
Dit boek van Fuchsia Dunlop bevat hoofdstukken over de geschiedenis van de Sichuan keuken, de 23 smaken van Sichuan, culinaire cultuur van de regio, de kunst van het snijden, presentatie en voeding, ingrediënten en methoden voor een hele reeks recepten.
Vol intrigerende anekdotes en vol met de meest heerlijke recepten, is dit boek een absolute must voor diegenen die geïnteresseerd zijn in deze prachtige keuken.
€ 22,95
Levering via bol.com
Sichuan Cookery is een kookboek van Fuchsia Dunlop.