Echte jus van gordon ramsay

Heerlijke jus. Gebruik de braadsappen van het vlees waarvoor je de jus maakt om het geheel nog meer smaak te geven.

1 ui of grote sjalot
2 el olijfolie
125ml droge witte wijn
1 takje verse tijm
1 laurierblaadje
500ml kippenbouillon
200ml slagroom
Sappen uit de braadpan (van het vlees)
Zeezout
Zwarte peper

Fruit de ui ongeveer vijf minuten in olijfolie, totdat het glazig is. Voeg de wijn toe, samen men met de tijm en de laurier en kook dit in. Laat het reduceren tot een bodempje.
Voeg nu de bouillon en kook dit weer in, je moet ongeveer de helft overhouden. Voeg dan room toe en kook nog vijf minuten.

Breng de jus nu op smaak met zout versgemalen zwarte peper.

Haal de jus van het vuur, laat hem afkoelen een zeef alle stukjes eruit.

Voor het serveren voeg je braadvocht van het vlees toe en kook je de jus nog voor maximaal 2 minuten.

Ramsay's beste menu's

Onbeperkt variëren voor elke dag van de week met Ramsay's laatste kookboek.

De Britse chefkok Gordon Ramsay heeft in dit kookboek 52 heerlijke menu's samengesteld. Allen bestaan ze uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een desserts.