Boeuf Bourguignon uit de Franse provincies.
Voor de marinade
Doe alles in een schaal, het vlees moet onder de rode wijn staan. Meng alles goed en laat minimaal 4 uur staan.
Haal hierna het vlees eruit en zeef de marinade. Bewaar deze.
Maak de Boeuf bourguignon een dag later af:
Bak de spekjes langzaam in een grote pan. Haal de spekjes uit de pan en braad nu het gemarineerde vlees aan in het vet van de spekjes. Voeg de bloem toe zodat de jus bindt.
Voeg nu alle andere ingredienten toe en stop de pan in een voorverwarmde oven, rond de 190 graden. Laat dit minimaal 2,5 uur staan.
Met een altijd aanwezige eenvoud verkent Elizabeth David de authentieke smaken en texturen van de provincies Elzas, Provence, Bretagne, en de Savoie
Met een altijd aanwezige eenvoud verkent Elizabeth David de authentieke smaken en texturen van de provincies Elzas, Provence, Bretagne, en de Savoie.