Een heerlijke Spaghetti all'amatriciana zoals beschreven in de zilveren lepel.
Hak de pancetta in blokjes. Smeer een schaal in met olie en doe er de pancetta in. Bak het nu op een laag vuur tot het vet smelt.
Snipper de ui en fruit deze in ongeveer 10 minuutjes op een laag vuur totdat ze goedbruin zijn. Ondertussen kun je de tomaat ontvellen door er met een mes een kruisje in te zetten en ze even in kokend water te gooien.
Voeg de tomaten en chilipeper plus zout en peper naar smaak toe en laat alles afgedekt zo'n 40 minuten pruttelen. Voeg zo nodig wat water toe aan de mix.
Kook de spaghetti in een grote pan water met wat zout al dente, laat de spaghetti even uitlekken en roer het hierna door de saus.
De lang verwachte vertaling van Il cucchiaio d'argento
De Italiaanse kookbijbel, Il cucchiaio d'argento, is 50 jaar na verschijnen eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar.