Escoffier - Het Kookboek van de Klassieke Keuken

The great dishes are the very simple dishes

Cover van Escoffier - Het Kookboek van de Klassieke Keuken

Het Kookboek van de Klassieke Keuken van Auguste Escoffier is de Nederlandse vertaling van 'Le Guide Culinaire', oorspronkelijk al gedrukt in 1903.
 
Meer dan 5000 recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. De klassieke gerechten zijn geheel bereid volgens de receptuur van Auguste Escoffier.
 
In zijn inleiding legde Auguste Escoffier sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. 'Ik heb er', zo schreef hij 'geen luxueus boek van willen maken om in de boekenkast te staan pronken, integendeel: het werk moet een metgezel zijn voor de praktijk van alledag, voortdurend onder handbereik, een bron van nuttige en concrete adviezen'.
 
Als inspiratiebron is het werk tot dusverre onovertroffen: nog steeds wordt 'Le Guide Culinaire' overal ter wereld door alle meesterkoks gebruikt.

Het succes van de Franse gastronomie heeft veel te maken met Auguste Escoffier en dit meesterwerk. UNESCO heeft in 2010 zelfs besloten de Franse traditionele gastronomische maaltijd met de bijbehorende ceremonieop de lijst van immaterieel cultureel erfgoed te plaatsen. De Franse keuken is de enige gastronomische vermelding op die lijst en Escoffier wordt genoemd als belangrijkste beinvloeder.

Het NOS journaal over Escoffier en de vermelding op UNESCO:

De Nederlandse editie, het Kookboek van de Klassieke Keuken, is geredigeerd door culinaire journaliste Wina Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern. Het kookboek is uitgebreid met 48 kleurenplaten van gerechten, geselecteerd en bereid door sterrenkok André van Doorn van Restaurant Kasteel Heemstede te Houten.

€ 75,00

Levering via bol.com

Escoffier - Het Kookboek van de Klassieke Keuken is een kookboek van Auguste Escoffier.

  • ISBN: 9789061944294
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: 0 pagina's
  • Jaar van uitgave: 2006