Nose to Tail Eating
If you're going to kill the animal it seems only polite to use the whole thing
Fergus Henderson is een alles eter. Hij is een fervent voorstander van het gebruik vrijwel elk deel van plant of dier in de keuken. The Whole Beast: Nose to Tail Eating, inmiddels een echte "foodie" klassieker, is te zien als zijn manifest voor het totaalgebruik van ingredienten.
Het kookboek is al redelijk oud, de eerste druk komt uit 1994, maar is nog steeds een boek dat veel verkocht wordt. Het staat vol met recepten doe teruggaan naar een sterke landelijke traditie van spaarzaamheid. Spaarzaamheid op een heerlijke manier; bijvoorbeeld de gerechten voor varkenspoot gevuld met aardappel, konijn Verpakt in Venkel en Bacon.
Fergus Henderson heeft een zeer succesvol restaurant in Londen, St. John, die hij ook in 1994 opende. Ook het restaurant is gebaseerd op Henderson's filosofie van totaalgebruik. Henderson had geen opleiding tot chefkok, maar succes heeft hij zeker. Het restaurant heeft duizenden fans en is vrijwel altijd volgeboekt.
€ 19,95
Levering via bol.com
The Whole Beast is een kookboek van Fergus Henderson.