On the Line, Eric Ripert
On The Line is het verhaal van restaurant Le Bernardin. Le Bernardin is al 25 jaar een toprestaurant uit New York en wordt gemanaged door chefkok Eric Ripert. Eric Ripert is een uitzonderlijke chef die nog gewoon in de keuken, achter de pannen en het fornuis te vinden is.
Zijn boek On the Line gaat over het continu hoog houden van de kwaliteit van het voedsel, het service level, de discipline van het personeel en alle andere zaken die je in een restaurant als Le Bernardin tegenkomt. Uitzonderlijk is de diepte waarin On the Line dit behandeld. Het kookboek staat vol met foto's en anekdotes over alles wat hier mee te maken heeft.
Het personeel wordt voorgesteld, handgeschreven receptuur van gerechten en menu's zijn gefotografeerd, de filosofie van het restaurant wordt beschreven en Ripert beschrijft met passie over het plezier dat hij beleefd aan topkwaliteit eten.
Natuurlijk staan er ook veel heerlijke gerechten in. Le Bernardin is een zeer hoogstaand visrestaurant, dus voor de liefhebbers van vis is het boek echt een aanrader.
Het bevat recepten met wilde zalm, sint-jakobsschelpen met gerookt zeezout, zeeduivel met aardappel en truffel en een heerlijke saus van rode wijn en brandy (aanrader!). Ook de pot-au-feu met voorjaarsgroenten en voorjaarspaddestoelen als de morielje is uitstekend.
€ 44,95
Levering via bol.com
On the Line is een kookboek van Eric Ripert.