Four-Star Simplicity (Le Bernardin -New York)
In Le Bernardin in New York staan vis en schelpdieren centraal op de menukaart.
Vanaf het moment van opening heeft het restaurant goede kritieken gekregen. Door de originaliteit in het menu, het exclusieve eten en vooral door de revolutionare manier waarop de vis bereid werd.
Le Bernadin heeft vanaf het begin een afkeer gehad van klassieke sausen. In plaats daarvan richte Le Bernardin zich op de versheid en smaak van de vis zelf en serveerde deze met verse kruiden of een lichte vinaigrette. Juist hierdoor werd het restaurant vernieuwend. En uiteindelijk wereldberoemd.
Dit kookboek is het verhaal van het restaurant. Over de eerste eigenaar Gilbert Le Kouten en zijn opvolger Erik Gilbert. Over vis in zijn puurste vorm en over hoe een restaurant al decennia aan de top kan staan. Er staan verschillende absolute topgerechten in. Gepocheerde kreeft in een bouillon van citroengras en gember, de beroemde carpaccio van tonijn en een vissoep, geparfumeerd met saffraan en sinaasappel.
€ 39,50
Levering via bol.com