Met een altijd aanwezige eenvoud verkent Elizabeth David de authentieke smaken en texturen van de provincies Elzas, Provence, Bretagne, en de Savoie
Dit klassieke kookboek is een herziene uitgave van het boek uit 1960, 1977 en 1983. Het bevat eenvoudige recepten voor tijdloze, authentieke Franse gerechten, zoals omeletten, soufflé's en salades, maar ook meer gecompliceerde gerechten als paté's, rollades en desserts worden door Elizabeth David in French Provincial Cooking beschreven.
Met een altijd aanwezige eenvoud verkent ze de authentieke smaken en texturen van de provincies Elzas, Provence, Bretagne, en de Savoie. Het is een mooi geschreven kookboek met literaire beschouwingen over Frankrijk en de Franse culinaire traditie in deze provincies.
Vol met tips, ideen en recepten over deze regionale keukens brengt het boek een brede kennis van Elizabeth David over op de lezer. De boeken van Elizabeth David (1913-1992) kenmerken zich door gedegen research, deskundigheid en een mooi literaire stijl.
Uitgeverij Spectrum heeft het boek in 2002 vertaald en uitgebracht onder de naam 'De keuken van de Franse provincies'. Helaas is dit niet meer leverbaar. De originele Engelse versie is sinds 1962 gelukkig nooit verdwenen en wordt nog altijd door Penguin uitgegeven.
€ 15,49
Levering via bol.com
French Provincial Cooking is een kookboek van Elizabeth David.