Tortuous, onerous tome, an encyclopedia, a history of Thai food from the 14th century.
Thai Food is het meest uitgebreide kookboek van de Thaise keuken ooit gepubliceerd in het Engels. Het geeft zeer uitgebreide informatie over de ingrediënten en Thaise recepten. Daarnaast beschrijft Thai Food tot in diepte de achtergrond van de Thaise kookcultuur.
De schrijver, David Thompson, heeft jaren in Thailand als kok gewerkt en was de eerste met een Michelin-ster voor een op Thai gericht restaurant. In het kookboek deelt hij zijn passie voor de unieke stijl van koken in Thailand.
Hij beschrijft meer dan 300 verrukkelijke recepten, van de eenvoudige, eerlijke smaak van een klassieke pat thai of de verfrissende smaak van een groene papaja salade tot viskoekjes en zoute eieren.
Een reeks inleidende hoofdstukken onderzoekt de rol van voeding in de Thaise cultuur en samenleving, biedt informatie over de ingrediënten en leg de essentiële technieken van de Thaise kookkunst uit.
Prachtig geschreven, en aangevuld met prachtige fotografie, legt dit boek alle aspecten van deze diverse culinaire cultuur bloot.
€ 35,99
Levering via bol.com
Thai Food is een kookboek van David Thompson.