Moleculair koken met Heston Blumenthal
Heston Blumenthal is een van de beroemdste chef-koks ter wereld. Hij heeft naam gemaakt met originele - en volgens sommigen bizarre - gerechten als Slakkenpap en In stikstof gepocheerd roerei met baconroomijs. Deze en andere gerechten worden geserveerd in zijn internationaal vermaard restaurant The Fat Duck. Toch besloot Heston dat het tijd was om terug te gaan naar zijn wortels. Hij wilde al zijn creatieve talenten richten op het opnieuw uitvinden van enkele van de bekendste en vaak heel slecht bereide klassieke Britse schotels.
Om dat te kunnen doen, reisde hij de wereld af op zoek naar 'perfecte' versies van acht gerechten die de ruggengraat vormen van het Britse culinaire erfgoed: Gebraden kip met geroosterde aardappels; Pizza; Worstjes met puree; Biefstuk; Spaghetti bolognese; Vis met friet; Schwarzwäldertaart; Suikerstrooptaart met roomijs.
Ieders opvatting van 'perfectie' is anders. Daarom interviewde Heston deskundigen en koks en gebruikte ook zijn eigen culinaire en wetenschappelijke onderzoeken om uit te vinden waarom deze klassieke gerechten zo fantastisch zijn. Hij onderzoekt de oorsporng van elk gerecht, hoe en waar de beste ingrediënten te vinden zijn, en natuurlijk alle verschillende manieren om ze tot in de perfectie te bereiden. Daarbij geeft hij allerlei culinaire tips van onschatbare waarde: van zaken als hoe je aardappels snijdt voor onberispelijke friet en wat de kenmerken zijn van het allerbeste rundvlees, tot de geheime ingrediënten die in de perfecte spaghetti bolognese zitten.
Op zoek naar Perfectie onderzoekt de rol die eten speelt in ons leven en onze herinneringen. Het boek is ook een volledig origineel, inspirerend en fascinerend onderzoek van de fundamenten van goed koken.
€ 25,00
Levering via bol.com
Op zoek naar de Perfectie is een kookboek van Heston Blumenthal.