The Art and Science of Cooking
Modernistische Cuisine is de nieuwe standaard voor professionele chefkoks. Dit kookboek is geschreven door Dr Nathan Myhrvold , Chris Young en Maxime bilet.
De Modernistische Cuisine is een encyclopedie en een gids voor de wetenschap van de hedendaagse keuken. De 6 volumes te dekken geschiedenis en fundamenten van koken, technieken en apparatuur, dieren en planten, ingrediënten en de bereiding, recepten en als laatste deel de keukenhandleiding.
Op de Gourmand World Cookbook Awards van 2010 werd het boek uitgeroepen tot "het belangrijkste kookboek van de eerste tien jaar van de 21e eeuw". In totaal beslaat het boek 2.438 pagina's, een gewicht van 21 kilogram.
Deel 1: History and Fundamentals
Deel 2: Techniques and Equipment
Deel 3: Animals and Plants
Deel 4: Ingredients and Preparations
Deel 5: Plated-Dish Recipes
Deel 6 is een praktische spiraal gebonden handleiding. Dit deel bevat enkele samenvattingen van de eerdere delen plus de receptuur. Het is gemaakt voor in de keuken, en gedrukt op waterbestendig, scheurvast, synthetisch papier.
'Een fascinerend overzicht van de technieken van de moderne gastronomie.' (Heston Blumenthal)
'Modernist Cuisine will change the way we understand the kitchen.' (Ferran Adrià)
Nathan Myhrvold gaf bij de TED conferentie een presentatie over zijn zijn boek Modernist Cuisine, Cooking as never seen before.
€ 404,99
Levering via bol.com