De dikke van Dam & de kleine Johannes

Een culinaire encyclopedie, een kookboek en een leesboek

Cover van De dikke van Dam & de kleine Johannes

De Dikke van Dam gaat over eten, over de ingredienten en over het bereiden. De Dikke van Dam heeft ook recepten, maar is in de eerste plaats een naslagwerk. Bijna ieder lemma bestaat uit 2 pagina's vol informatie over alles wat je wil en moet weten, Van Dam neemt koken zeer serieus. De recepten zelf staan in een cultuurfilosofische context.
 
Verder zet hij veel wijdverbreide opvattingen over eten, drinken en koken op hun kop. Interessant zijn de talloze mythen over het ontstaan van gerechten of hun namen, Johannes van Dam heeft er een grote interesse in, zoekt het uit, en zet de fouten recht.
 
Al vijfentwintig jaar geldt Johannes van Dam als de vraagbaak voor alles wat met eten te maken heeft. Zijn kennis en ervaring deelt hij al jaren in Het Parool, Elsevier en de Belgische krant De Morgen. In zijn geheel eigen stijl biedt hij aantrekkelijke artikelen die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Met De Dikke van Dam - Van Aardappel tot Zwezerik - krijgt de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard.

€ 47,50

Levering via bol.com

De dikke van Dam & de kleine Johannes is een kookboek van Johannes van Dam.

Johannes van Dam
  • ISBN: 9789038814544
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: pagina's
  • Jaar van uitgave: 2006