Leanne Kitchen gaat in de diepte over vlees. De rode draad in het boek is het respect voor het vlees dat je eet.
Van de Slager is een beetje een pleidooi om je vlees weer gewoon bij de slager te kopen. Om je te verdiepen in rundvlees dat in de weide gestaan heeft en de raskenmerken van het varkensvlees dat beschikbaar is. Er wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis en tradities die bij vlees horen. Maar het boek is veel meer dan dat. Het is echt een boek met diepgang in vlees.
Hoe kun je het beste lamsvlees bereiden, waar let je op als een stuk rundvlees wil kopen en hoe kies je het meest verse stuk varkenshaas. Ook het wil wordt niet vergeten. De duif en de kwartel, hoe worden die het beste klaargemaakt. Hoe serveeer je een hert, een parelhoen, een konijn. Kitchen gaat in op al deze onderwerpen en biedt de lezer meer dan 120 recepten als ondersteuning.
Ook alle bereidingstechnieken komen aan bod.
Welk vlees is het meest geschikt om lekker lang te stoven, welk vlees kun je stoven, braden, sudderen. Leanne Kitchen legt het allemaal nog eens duidelijk uit en gaat ook goed in op de verschillen tussen de bereidingstechnieken. Het zal allemaal op je bord te merken zijn.
Van de Slager is een mooi verzorgd kookboek, met een harde kaft en geïllustreerd met de gerechtfoto's. Achterin zit een receptenregister.
€ 15,99
Levering via bol.com
Van de slager is een kookboek van Leanne Kitchen.