Het kookboek specerijen was genomineerd voor Kookboek van het jaar 2009
Het boek Specerijen brengt de kleurrijke wereld van geuren, smaken en toepassingen van een veelvoud kruiden.
Dit boek is een kleurrijk portret van ruim 40 specerijen. Het beschrijft de kruiden stuk voor stuk duidelijk en uitgebreid. Natuurlijk wordt dit aangevuld met recepten. In totaal bevat het kookboek meer dan 250 recepten die de smaken en aroma's het meest tot hun recht laten komen.
Het boek behandeld gerechten uit vele keukens, afhankelijk van de specerijen die gebruikt worden. Salie wordt in een heerlijke tortellini gebruikt, tamarinde met rundvlees in een Indiaas gerecht. Het boek is hierdoor in staat (hobby-) koks beter met de specerijen om te laten gaan. Je leert de kruiden kennen beter in gerechten te gebruiken.
Een rijke inspiratiebron voor elke keuken met een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en het gebruik van specerijen, specerijmengsels en -pasta's uit de hele wereld en met anekdotes die zowel hobbykoks als culi's zullen aanspreken.
€ 69,95
Levering via bol.com
Specerijen is een kookboek van Jane Lawson.