Moro Londen

Mediterrane ontmoetingen in een Londonse volkstuin

Cover van Moro Londen

Moro Londen is het laatste boek van de succesvolle boeken van Sam en Sam Clark.

De Moro boeken kenmerken zich door de Spaans - Noord Afrikaanse keuken, en door pure recepten met een heerlijke smaak en goed zelf te maken. Bij Moro Londen komt er iets bij. Na het lezen van dit boek wil je ook zelf een volkstuin nemen. Om met de opbrengst echt vers te gaan koken, met dit boek in de hand natuurlijk.

Inspirerend is ook het soms verrassende gebruik van bekende groenten door ze op een heel andere manier te gebruiken. Uien die gegrild worden - en zo heerlijk smaken. Bloemkool gebakken met pittige kruiden, een gerecht dat perfect past bij vele vis- en vleesgerechten.

Het is de schrijvers weer gelukt een fantastisch nieuw kookboek te schrijven. Heel veel mensen zullen hier gelukkig van worden.

Over Sam en Sam Clark:

Het restaurant Casa werd in 1997 geopend door Sam en Sam Clark, beiden waren werkzaam bij het River Cafe, een beroemdheid in Londen. Sinds de opening is Casa een succes en de bekendheid en waardering blijven groeien. De geserveerde gerechten zijn gebaseerd op de Spaanse en Noord Afrikaanse keukens, in ieder van hun boeken ook het onderwerp. Zowel het restaurant als de boeken worden gekenmerkt door pure smaken en gebruik van veel verse kruiden.

Het eerste boek, Moro, werd uitgegeven in 2001 en is een verslag van culinaire tradities in Spanje met veel invloeden uit de Islamitische Noord Afrikaanse keuken. Het boek staat vol met de heerlijkste tapas en mezze, authentieke gerechten met tuin- en favabonen en de lekkerste soepen als gazpacho.

Casa Moro volgde hierna. Dit kookboek is een culinair verslag van hun huwelijksreis en de inspiratie die hun huisje in Spanje - Casa Moro - hen gaf. De heerlijk geur en smaak van ingemaakte citroen is aan het boek af te lezen. De combinatie van varkensvlees met venkelzaad is verrassend lekker en de artisjokken zullen iedereen bijblijven.

Moro Londen is momenteel het laatste boek. Een bijzonder boek dat is gebaseerd op de ervaringen van hun eigen Londense volkstuin. De receptuur is hier erg gebaseerd op de volkstuin bewoners, een bonte mix van cultuur, en een evenzo bonte mix van recepten. Gegrilde sardines van houtskool, pilav en een heerlijke salade van gegrilde ui, paprika en linzen. Alle boeken zijn vertaald in het Nederlands en tot op heden in druk gebleven.

De achterflap:

Wij hadden er moed voor nodig om onze volkstuin die eerste keer te vinden. Het uitgebreide gebied van Victoria Park kent een stoffige somberte die ongewoon is voor Londen. Tijdens het fietsen moeten we wegblijven van de stoepranden om de gebroken glas en roestig metaal te vermijden. De geur van verbrand koeienhaar van de vleesverwerkende fabriek maakt alles alleen maar erger.

De wilde rucola die zich door de spleten van het wegdek omhoogperst, is de enige aanwijzing dat er tuinen in het gebied te vinden zijn. Naast het busdepot, onzichtbaar vanaf de weg, staat een roestig hek van prikkeldraad en daarachter verandert alles ingrijpend.

 

€ 34,95

Levering via bol.com

Moro Londen is een kookboek van Samantha Clark.

Samantha Clark
  • ISBN: 9789021527567
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: 256 pagina's
  • Jaar van uitgave: 2008