Hoe een parel te maken

Er zijn drie soorten oestereters: de ontspannen levensgenieters die alles eten wat warm, dun, dik dood of levend is, als het maar een oester is, zij die ze rauw eten en alleen maar rauw en zij die ze met dezelfde strengheid uitsluitend toebereid eten

Cover van Hoe een parel te maken

Hoe een parel te maken is een boekje over de oester. Over het liefdesleven, over de oester als afrodisiacum, over de parel en natuurlijk over oestergerechten.
 
De oester komt in al haar culinaire facetten naar voren. Als soep, op brood, onder de grill en zelfs als kalkoenvulling. Maar natuurlijk mag je hem ook altijd nog uit de schelp naar binnen slobberen.
 
Dit boekje is de allereerste vertaling van Consider the Oyster van M.F.K. Fischer. Het origineel stamt al uit 1941. Lang heeft het geduurd voor er een Nederlandse vertaling uitkwam. De uitgever heeft ervoor gekozen om het boek niet te actualiseren, normaal gesproken een vreemde keuze, maar voor dit boekje zeker de juiste, het houdt al zijn waarde.
 
Het mooie design van Hansje van Halem maakt het boek af. Hoe een parel te maken is een juweel.

€ 39,95

Levering via bol.com

Hoe een parel te maken is een kookboek van M.F.K. Fisher.

M.F.K. Fisher
  • ISBN: 9789079372041
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: 110 pagina's
  • Jaar van uitgave: 2009