Flavour Thesaurus

The Flavour Thesaurus is a deceptively simple little masterpiece, set to take its place by McGee on Food and Cooking as a household Bible. (The Sunday Times)

Cover van Flavour Thesaurus

The Flavour Thesaurus is geen kookboek maar een smaakboek. Ooit afgevraagd waarom sommige smaken zo goed samengaan en andere niet? Ooit op zoek geweest naar inspiratie voor een bosje rode bieten?

De Flavour Thesaurus biedt uitkomst. Het boek staat vol met smaken die goed samengaan. In totaal worden 99 populaire ingredienten behandeld in maar liefst 980 vermeldingen van passende matches. Het boek biedt ook 200 recepten maar is vooral bedoeld voor diegenen die zelf willen experimenteren smaak en food pairing voor ultieme, vernieuwende receptuur.

Veel klassieke combinaties komen voorbij: Varkensvlees en appel, lam met abrikoos en de heerlijke komkommer - dille combinatie. Natuurlijk zijn er ook moderne koppels beschreven. Chocolade en Spaanse peper, kreeft met vanille en de bietjes, die gaan perfect samen met geitenkaas. Als laatste zijn enkele gedurfte combinaties hier een vermelding waard. Bloedworst met chocolade voor echte mannen, bosbessen met verschillende soorten paddestoelen voor de natuurliefhebbers en de aparte combinatie van watermeloen met oesters om je gasten te verrassen.

De Flavour Thesaurus is een meesterwerk, welke zeker een plaats heeft naast Harold McGee in de boekenkast.

'An original and inspiring resource' (Heston Blumenthal)

'Intriguing, surprising and remarkably useful' (Hugh Fearnley-Whittingstall)

'The Flavour Thesaurus is a deceptively simple little masterpiece, set to take its place by McGee on Food and Cooking as a household Bible.' (The Sunday Times)

 

€ 22,00

Levering via bol.com

  • ISBN: 9780747599777
  • Hardback Gebonden
  • Pagina's: pagina's
  • Jaar van uitgave: 2010