De smaak van de Wadden

De Smaak van de Wadden is een kookboek over één van de laatste stukjes echte wildernis in Nederland. De Wadden zijn uniek en dat is ook in de culinaire traditie merkbaar.

Cover van De smaak van de Wadden

De Smaak van de Wadden is een kookboek over één van de laatste stukjes echte wildernis in Nederland.

Elke dag leven met eb en vloed, de zilte lucht en de regionale producten die soms alleen op de eilanden gemaakt worden. De Wadden zijn uniek en dat is ook in de culinaire traditie merkbaar.

In De Smaak van de Wadden is veel aandacht voor dit culinaire erfgoed. Producten uit zee, op ambachtelijke wijze gevangen, maar ook van het land, met respect voor de natuur geteeld. Locale producenten geven uitleg over hun werkwijze, koks op de eilanden bereiden een gerecht met streekproducten en geven hun receptuur prijs, zodat iedereen een vleugje 'smaak van de Wadden' in huis kan halen.

De natuur, de bijzondere aspecten van de Wadden, landbouw, visserij, historische en culturele achtergronden worden in beeld en verhaal belicht. De mensen die er leven komen aan het woord, zij houden het gebied leefbaar en vertellen over de passie voor hun eiland.

Het kookboek is mooi vormgegeven. Met een harde kaft en vol met prachtige fotografie over dit unieke stukje Nederland.

€ 37,50

Levering via bol.com

  • ISBN: 9789059563391
  • Boek Gebonden
  • Pagina's: 266 pagina's
  • Jaar van uitgave: 2010