Koken begint bij de basis. Het eerste boek van uitgeverij Homarus
De Basis is het eerste boek van Homarus Culinaire Uitgeverij, in 2004 opgericht door culinair auteur Filip Verheyden en foodfotograaf Tony Le Duc. Het is een statement: wie wil koken kan niet zonder de basis, wie wil experimenteren heeft de basistechnieken nog meer nodig. In dit kookboek vindt de lezer 150 basisrecepten die elke amateurkok bij de hand moet hebben.
Maar de auteurs gaan nog een stap verder. Zij gingen ook op zoek naar innoverende bereidingswijzen en technieken die nog maar net zijn ontwikkeld maar die stilaan hun plaats opeisen in de keuken van de 21ste eeuw.
Een kookboek vol klassieke recepten als erwtensoep en consommé, de beste bereidingstechniek voor aardappelpuree, frieten, aardbeienconfituur, bladerdeeg, biscuit en sausen als mayonaise, pesto, béarnaise en witte wijnsaus.
Alles overzichtelijk verdeeld in korte hoofdstukken. Ook wie nu eindelijk het verschil wil weten tussen snijtechnieken als brunoise en julienne of hoe men vlees moet opvullen zonder dat de vulling er tijdens het braden uitloopt kan in de basis terecht.
Het boek heeft een mooie harde kaft en is overzichtelijk geschreven. Alle recepten zijn gefotografeerd door Tony le Duc.
€ 17,50
Levering via bol.com
De Basis is een kookboek van Filip Verheyden.
De illustraties zijn verzorgd door Tony le Duc.