Laat je verrassen door deze smaakvolle bundeling van oer-Hollandse stamppotten.
Laat je verrassen door deze smaakvolle bundeling van oer-Hollandse stamppotten. Wie denkt dat stamppot alleen weggelegd is voor de wintermaanden, zal zich verwonderen. De stamppot, op grootmoeders wijze of juist in een hedendaags jasje, kan en mag ieder seizoen. De eenvoud en originaliteit van de gerechten, maken dit kookboek een inspiratiebron voor in de keuken thuis maar ook voor de professionele kok.
Werner Drent, meervoudig wereldkampioen stamppot koken, behaagt genoegzaam iedere smaakpapil. Diversiteit maakte hij zich eigen in de tijd dat hij bij de Koninklijke Marine voer. Zo veel monden, zo veel wensen. Zijn werk bij een dorpsgemeenschap van verstandelijke gehandicapten ‘Nieuw Woelwijck’ brengt hem de specialisatie in de oud-Hollandse keuken. In deze instelling kookt hij iedere week een andere, verse stamppot. Louter ambachtelijk. Fotografe Kim Been vertaalt deze gerechten in prachtige beelden. Zij combineert haar jarenlange ervaring in de culinaire wereld met aanlokkelijke foto’s. Kim laat sfeer en smaak elkaar omhelzen en weet zo iedereen te enthousiasmeren voor stamppot.
Werner en Kim nemen je mee op een culinaire reis waarbij de stamper het belangrijkste bagagestuk is. Onderweg bezoeken ze onder andere de kombuis van een mijnenjager en de kookstudio van de chef-kok van het Nederlands voetbalelftal. Ga mee, laat je inspireren.
Geniet van de (h)eerlijkheid van de stamppot anno toen en nu.
€ 34,50
Levering via bol.com