Een culinaire ontdekkingstochtdoor Sri Lanka
Serendip is een magische reis door Sri Lanka. De Australische chef-kok Peter Kuruvita verdiepte zich in de rijke culinaire geschiedenis van zijn familie en reisde over het hele eiland om authentieke recepten te vinden van de bekendste en favoriete gerechten.
De recepten in Serendip, waaronder pittige curry's met vis, schaal- en schelpdieren, kip en groenten, kokossambals, chutneys, pickles en de traditionele Sri Lankaanse zoete gerechten, weerspiegelen de rijke, diverse culinaire geschiedenis van het eiland. Peters beeldende en soms ook hilarische anekdotes maken dit boek een feest voor hart en ziel en natuurlijk voor het lichaam. Zijn passie voor de keuken van Sri Lanka wordt duidelijk uit de bijzondere verzameling traditionele recepten van zijn familie, maar ook uit zijn reizen naar de verschillende streken van het eiland.
Peter Kuruvita, geboren uit een Australische moeder en een Sri Lankaanse vader, kookte als chef-kok over de hele wereld voordat hij in Sydney in het indrukwekkende Flying Fish restaurant ging werken. Serendip is een oude, Arabische naam voor Sri Lanka. Letterlijk betekent het 'eiland van goud' of 'eiland van edelstenen'.
Peter Kuruvita heeft veel met de recepten van zijn grootmoeder. Zij komt van Sri Lanka en Kuruvita laat hierdoor de traditionele keuken zien. Voornamelijk curries komen aan bod maar de variatie hierin is groot. In mindere mate, maar niet minder interessant, laat Kuruvita via zijn oma de Ayurvedische keuken zien
€ 49,00
Levering via bol.com
Serendip - Sri Lanka is een kookboek van Peter Kuruvita.