De keukens van Marokko, Algerije, Tunesië en Libië
Arto der Haroutunian neemt avontuurlijke koks op een rondleiding door de keukens van Marokko, Algerije, Tunesië en Libië in dit uitgebreide kookboek voor Noord-Afrikaanse gerechten.
Er zijn meer dan 300 recepten voor traditionele gerechten zoals tagines, stoofschotels, soepen, salades en met behulp van klassieke ingrediënten zoals vurige specerijen, juweel-achtige gedroogde vruchten, citroenen en veel verse kruiden. Eenvoud is in het hart van de Noord Afrikaanse keuken. Tijd om een flesje oranjebloesem water aan te schaffen!
De Tunesische keuken is misschien wel het heetste van de regio-grotendeels te danken aan de populariteit van de vurige chili pasta, harissa. Marokko is heerlijk door de tagines en sauzen-met vlees en vis bereid in vier populaire sauzen. En Libië, hoewel minder gastronomisch subtieler dan Tunesië en Marokko, blinkt uit in soepen en patisserie.
De gerechten in North African Cookery staan vol met verfrissend - ongecompliceerd - technieken, korte lijsten van ingrediënten en de elementaire smaken van diverse kruiden en specerijen. Groenten zijn bereid in verrassende en weinig gebruikelijke methoden, terwijl gerechten, zoals kip met honing en couscous met ui een feest voor zowel de verbeelding als het verhemelte.
€ 7,50
Levering via bol.com
North African Cookery is een kookboek van Arto der Haroutunian.