Met Mezze & Moussaka haal je de smaak van Griekenland in huis
In Mezze & Moussaka heeft Tessa Kiros voor Griekenland gekozen. Een land met een rijke cultuur, zeker ook op het gebied van voeding. Op toegankelijke wijze laat Tessa Kiros in dit boek de lezer kennis maken met de beste recepten uit de echte Griekse keuken.
Alle Griekse klassiekers zijn aanwezig. Denk aan domades, de gevulde wijnbladeren, tzatziki en souvlaki heerlijke kebabs met eigen gemaakt pitabrood en verschillende baklava recepten voor het nagerecht.
Mezze zijn kleine gerechtjes afkomstig uit de mediterrane keuken. Mezze zijn vergelijkbaar met de Spaanse tapas en Italiaanse antipasto, een klein hapje of lichte schotel die tussendoor als aperitiefhapje wordt gegeten.
Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt van aubergine. De oorsprong van Moussaka ligt in de Balkan en het Midden-Oosten, maar in Griekenland is het een erg populair recept. De Griekse Moussaka bestaat uit lagen lamsgehakt, afgewisseld met plakjes aubergine en tomaat, en dit wordt rijkelijk overgoten met een witte saus. Het geheel wordt, met een laag geraspte kees, afgebakken in de oven.
Mezze & Moussaka is uitgegeven in een mooie hardcover. De gerechten worden vergezeld met mooie fotografie van de gerechten zelf en sfeerfoto's van Griekenland. Naast de receptuur heeft Tessa Kiros altijd ruimte voor de cultuur met een aantal prachtige verhalen over Griekenland en haar bewoners.
€ 85,00
Levering via bol.com
Mezze & Moussaka is een kookboek van Tessa Kiros.