Een Belg gaat naar een sterrenrestaurant om lekker te eten, een Holland er om in een sterrenrestaurant te eten. Daar is het al helemaal mee gezegd , maar nog niet verklaard. Hoe komt het dat de reputatie van de Holandse gastronomie zo belabberd is, en in één adem, waar komt die goede reputatie van de Belgische keuken vandaan? (Johannes Van Dam)
Kook Ze! Chic is voor wie het een keer wat meer mag zijn! Chique recepten om familie en vrienden mee te verbazen en te verwennen. Gerechten met kreeft, langoest, kaviaar en duif, maar ook met haring, sprot, tomaten en aardappelen. Niet alleen dure ingrediënten komen aan bod, ook eerlijke en kwalitatief hoogstaande producten.
In het tweede nummer van de Kook Ze!-reeks vind je een selectie van 50 chique recepten samengesteld door vrienden, hobbykoks en professionele koks: exquise en hartige hapjes en voorgerechten, geraffineerde ‘plats consistants’ en luxueuze zoete bereidingen. Ieder recept is klaar en duidelijk beschreven en krijgt een schitterende foto van Tony Le Duc mee. Sommige recepten werden spontaan ingezonden door lezers van het eerste nummer Kook Ze! Snel, hierbij dan ook een oproep om ons je favoriete recepten te mailen!
De Kook Ze!-reeks wil naast recepten ook relevante culinaire artikels presenteren, in CHIC is dit magazinegedeelte nog uitgebreid.
Gerenommeerde journalisten, schrijvers en fotografen uit België en Nederland houden de vinger aan de pols van het gastronomische landschap.De inhoud is afkomstig van o.a.:
€ 19,50
Levering via bol.com
Kook ze! Chic is een kookboek van Frank Fol.
De fotografie is gedaan door Tony le Duc.
De illustraties zijn verzorgd door Tony le Duc.