Echt koken voor mannen, uit de Vinex wijk, uit het park, uit de vissenkom. In het Handboek voor de Vinex-jager wordt het allemaal behandeld.
Het Handboek voor de Vinex-Jager is een kookboek gecombineerd met een survival gids. Echt koken voor mannen is de ondertitel. En met echt koken wordt bereiden van begin tot eind bedoeld.
Zo wordt uitgelecht hoe je zelf kaas maakt van melk, waar je de schimmels voor camember haalt en hoe je zelf je kaaspers maakt. Ook wordt aangeraden om cavia's te kweken, omdat het makkelijk kan in de vinex-wijk en de smaak heerlijk is. In Peru staan ze natuurlijk ook veel op het menu, en dat is toch één van de beste keukens ter wereld.
En zo gaan de auteurs verder. Van bier naar wijn, eventueel gedestileerd tot sterke drank. Van visser tot jager. Karper en brasem gaan in een jasje van bier, konijnen en schapen worden in de waskamer geslacht. En dan is het hoofdstuk over worsten weer handig, met uitleg over hoe je precies worsten maakt. Over hoe ze lekker worden, hoe lang je ze moet drogen en hoe je je eigen 'worst-gun' maakt.
De auteurs zeggen het zelf al: iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en niet alles is legaal. Maar ja, de stoere vinex-man, die zal daar niet zo mee zitten!
Een prachtig boekje dat je ineens uitleest. Zeker de moeite waard en erg leuk om weg te geven (of lekker zelf te houden).
De uitgever over het Handboek voor de Vinex-jager:
Waar de man vroeger nog gevaren moest trotseren om zichzelf en zijn gezin in leven te houden, heeft de Vinex-man het goed voor elkaar: de koelvriescombinatie is altijd gevuld, hij kan parkeren voor de deur en de enige wilde dieren in de wijde omgeving zijn de geitjes in de kinderboerderij.
Toch twijfelt hij soms of hij wel gelukkig is. Diep vanbinnen voelt hij die oerzucht naar gevaar en avontuur. Gelukkig is er nu dit handboek! Het leert de Vinex-man weer jager te zijn: Vinex-jager. De Vinex-jager maakt zelf en vangt zelf. Hij brouwt bier in de garage, droogt hammen in de berging en jaagt op wild in de sloot, tuin en kinderboerderij.
Het Handboek voor de Vinex-jager bevat onder meer handleidingen voor het vangen, slachten en bereiden van kip, meerkoet, varken, rivierkreeft en cavia en recepten voor het zelf maken van (moedermelk)kaas, salami, gedroogde ham, bier, colaprosecco, 'prison wine' en sterkedrank.
€ 7,95
Levering via bol.com
Handboek voor de Vinex-jager is een kookboek van Meneer Wateetons.