Bier & Gastronomie

Met gerechten van Stefaan Couttenye, Jonnie Boer, Sergio Herman en anderen.

Bier & Gastronomie gaat diep in op de unieke relatie tussen bier en de gastronomische keuken. De gerechten in Bier & Gastronomie worden telkens samengesteld door een topchef uit Vlaanderen of Nederland en gekoppeld aan een heerlijk bier.

Kenners wisten het al langer en gelukkig geraakt nu ook het brede publiek meer en meer overtuigd van de gastronomische kwaliteiten van bier. Niet alleen als smaakmaker in een gerecht, maar vooral ook als ideale begeleider bij een heerlijk gerecht. Meer en meer (top)restaurants hebben daarom naast een wijnarrangement ook meer en meer bieren op de kaart staan.

Bier geeft smaak en geur aan gerechten. Malt of gefermenteerde gerst laat smaken van karamel achter, de hop geeft een subtiele bitterheid mee aan de gerechten. Daarnaast bevatten bieren vaak verschillende ingrediënten zoals koriander, curacaoschillen, gember of fruitsoorten. 

Witbier en Geuze kenmerken zich door een beetje zuurheid en maakt gerechten fris. Het zwaardere bruine bier laat een meer zoet of bitteraccent  achter en is ideaal in stoofpotten. Amberkleurige bier zorgen voor bittere accenten in gerechten.

In Bier & Gastronomie staan gerechten van Gert De Mangeleer (Hertog Jan), Alex Clevers (Vivendum), Wout Bru (Bru), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof) en enkele Nederlandse topchefs waaronder Jonnie Boer (De Librije) en Sergio Herman (Oud Sluis).

€ 12,50

Levering via bol.com

  • ISBN: 9789057203763
  • Boek Ingebonden
  • Pagina's: 168 pagina's
  • Jaar van uitgave: 2010