Zalmfilet met kaneel in een kardemom saus

Heerlijke zalmfile uit het boek New Arabian Cuisine. Voor 4 personen, tijd: 30 minuten

1/2 kopje visboullion
1/3 kop room
3 eetlepels sinaasappelsap
3 eetlepels extra vergine olijfolie
3 groene kardemom
1,5 pond zalmfilet, ontveld, in 4 gelijke stukken
2 tl kaneel
Zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels druivenpitolie of maïsolie
2 eetlepels boter
Takjes bladpeterselie voor de garnering.

Voeg de boullion, room, sinaasappelsap en 1 eetlepel olijfolie toe aan een pan. Voeg hierbij ook de kardamomzaden uit de peulen, de peulen zelf zijn niet nodig. Breng dit aan de kook en dik het in tot ongeveer een half kopje.

Meng kaneel met zout en peper en verspreid dit mengsel op een bord, haal hier de zalm doorheen.

Verhit druivenpit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en bak dit aan alle kanten ongeveer een minuut. De zalm hoeft niet helemaal gaar te zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit de saus weer een beetje en voeg de boter in kleine stukjes toe.
 
Serveer de zalm, gegarneerd met peterselie, met de saus op een mooi bord.

Dubai - New Arabian Cuisine

Een Engelstalig boek over de nieuwe Arabische keuken.

Alsof je echt in de keuken van een Arabisch 3-sterren restaurant kijkt. Het maakt het boek speciaal, echt iets voor de liefhebbers.