Een tapasgerechtje dat ik zelf als eerste uitprobeerde toen ik Tapas ontving was de combinatie van watermeloen met de zaadlijst van tomaat. Filets van tomaatzaad noemt Andres ze zelf.
Een rijpe watermeloen
Tomaten
Voor de dressing:
Citroen, olijfolie, sherryazijn en een beetje zout.
Snijd vierkante blokje uit een mooie rijpe watermeloen, en snijd de zaadlijsten uit tomaten met een goede sterke smaak, Tasty Tom of andere trostomaten zijn vast geschikt.
Maak een dressing van een eetlepel citroensap, een theelepel citroenrasp, een beetje olijfolie, wat sherryazijn en een beetje zout.Steek nu een bamboe sateprikkertje door de zaadlijst, en dan in de meloen. Druppel de dressing hier overheen. Andres maakt het af met een lavendel bloemetje of wat verse munt als laatste decoratie. Het staat sierlijk, zomers, en de smaak is een lekkere en verrassende combinatie.
A Taste Of Spain In America
Tapas is een kookboek helemaal gewijd aan de heerlijke kleine gerechten. In totaal beslaat dit kookboek meer dan 100 verschillende Spaanse tapas.