Deze vinaigrette maakt gebruik van mosterd, voor smaak en stabilisatie van het mengsel, waardoor een dikke vinaigrette ontstaat.
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 2 theelepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- ½ theelepel koud water (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Dit recept is voor een kwart kopje vinaigrette, genoeg voor 8 tot 10 salades.
- Klop de mosterd en azijn langzaam en zachtjes met een snufje zout en een beetje gemalen peper.
- Klop de mosterd-azijn mengsel nu krachtig, terwijl je langzaam de olie toevoegd in een dun straaltje. De mosterd moet de olie absorberen. Als de olie begint te bundelen, wacht dan even met de olie en roer totdat het weer een egale emulsie is.
- Als de vinaigrette op het einde iets te dik is kan je het verdunnen met een beetje water.
The Dean and DeLuca Cookbook gaat over smaak. In brede zin.
Een kookboek wat beroemd is om zijn smaak, en de combinaties tussen smaken. Dean & Deluca brengen je gerechten naar een hoger niveau.