Speltbrood met val-dieu-kaas en warme appel-perenstroop

Uit het boek Raapsteeltje van Simone Kroon.

  • 4 dikke sneden speltbrood
  • olijfolie
  • 50 g rucola sla
  • 3 Val-Dieu-kaasjes
  • appel-perenstroop

Besprenkel het brood ruim met een goede extra vergine olijfolie, peper en zout. Gril ze goudbruin en beleg de plakken speltbrood met wat rucola en dunne plakjes van de Val-Dieu kaas.

Verwarm ondertussen een beetje appel-perenstroop in een pannetje zodat het wat dunner wordt en schep dit met een eetlepel over het speltbrood.

Raapsteeltje

Verkozen tot kookboek van het jaar 2008

Raapsteeltje, het kookboek van Simone Kroon en Sandor Schiferli is een kookboek over het heerlijke eten in Nederland en verkozen tot kookboek van het jaar 2008!