Een Siciliaans pastarecept met de heerlijke smaak van de Italiaanse kust.
1 kreeft
20 mosselen
200g Semola di grano duro
1 rode ui, gehalveerd en in plakjes gesneden
120 g kerstomaten, in vieren
gember
knoflook
Spaanse peper
2 eetlepels extra vergine olijfolie
50ml witte wijn
Vers geraspte Italiaanse Pecorino
50g raketsla (rucola)
Romano sla
Begin met de kreeft. Verdoof deze door hem een kwartier in de vriezer te leggen. Snijd hem nu doormidden. (Eventueel kan de kreeft eerst gekookt worden, maar dit is niet nodig)
Snijdt het vlees in stukken van 2-3 cm. Houdt de scharen van de kreeft heel, dit staat goed op het bord. Maak de mosselen schoon.
Zet nu de pasta op. Enkele minuten voor de pasta klaar is begint u met de saus. Voeg de kreeft, gember, knoflook en ui, een beetje spaanse peper en 6 eetlepels van de olie in een pan en bak dit tot de kreeft rood wordt, en de knoflook begint te kleuren. Voeg de tomaat en de mosselen toe en bak nog even door. Voeg nu de wijn toe en laat dit koken totdat alle mosselen open zijn.
Giet de pasta en de rest van de olie hierbij en warm het nog even door.
Serveer deze pasta met een salade van rucola en/of romanosla en rasp er Pecorino overheen.
'The dishes are rustic, regional, absolutely untranslated, utterly authentic, unbelievably winning.' (The Times)
Bocca is één van de puurste kookboeken over Italie. De auteur, Jacob Kenedy, noemt het een kookboek met tanden.