Heerlijk broodje met osseworst (Amsterdamse!) voor tussendoor.
- 8 sneden vers witbrood, ca. 2½ cm dik
- 10 trostomaatjes, in partjes
- rucola
- 2 eetlepels kappertjes
- olijfolie
- osseworst
- voor de olijventappenade:
- 100 g groene olijven zonder pit
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- 20 g kappertjes
- 40 g sjalotjes
- 1½ teentje knoflook
- 10 g ansjovisfilet
- 50 g gedroogde tomaat
- 50 ml olie van de gedroogde tomaten
Hak de olijven, kappertjes en sjalotjes fijn. Maal de knoflook, de ansjovis en de gedroogde tomaat helemaal fijn. Voeg de olijven en de olie bij elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
Besmeer de sneden witbrood met de zelfgemaakte tapenade. Meng de tomaat met de rucola en de de kappertjes. Sprenkel wat olie over de sla.
Snijd de osseworst en doe deze op 4 van de sneden witbrood. Verdeel ook de salade over de 4 sneden. Leg de andere 4 sneden witbrood erop. Snijd de sandwich in vieren en doe door elk kwart een prikkertje.
Verkozen tot kookboek van het jaar 2008
Raapsteeltje, het kookboek van Simone Kroon en Sandor Schiferli is een kookboek over het heerlijke eten in Nederland en verkozen tot kookboek van het jaar 2008!