Deze curry met sint-jakobsschelpen heeft zelf een hele rustige smaak. Alles om de coquilles goed tot hun recht te laten komen.
Voor de currypasta:
Begin met de currypasta. Traditioneel worden deze pasta's met een vijzel gemaakt. Individuele ingrediƫnten worden stuk voor stuk aan de pasta toegevoegd. Eerst alle harde ingredienten, later pas de zachte - natte - ingredienten. Telkens moet de pasta tot pulp zijn voordat het volgende ingredient in de vijzel gaat.
Bak de kokoscreme op een matig vuur voor een paar minuutjes. Voeg nu 3 eetlepels van de currypasta toe en roerbak het voor een minuut of vijf. Je moet nu alle kruiden die in de pasta gingen goed kunnen ruiken.
Voeg de suiker en een scheutje vissaus toe. Voeg de kokosmelk toe en laat dit tot ongeveer de helft indikken. Nu de sint-jakobsschelpen en de de helft van de kaffir limoenblaadjes in de curry doen en nog even laten sudderen, met de sint-jakobsschelpen ondergedompeld, totdat het vlees net gaar is. Dit is echt een minuutje niet veel meer dan een minuutje.
Even de smaak testen. Enigszins zout, goed pittig en een prettige geur van de kaffir blaadjes. Bestrooi de curry na het opdienen met de rode peper, koriander en de overige limoenblaadjes.
N.B.
Mosselen, kokkels, garnalen en andere zeevruchten zijn uitstekende alternatieven voor als de coquilles niet beschikbaar zijn.
Thai Food is het meest uitgebreide boek over de Thaise keuken. Een uitgebreid en authentiek boek voor de liefhebber.