Een paddestoelensoep om je van de herfst te laten genieten.
Fruit de ui en de knoflook in een pan. Als de uien glazig zijn en de knoflook goed voeg je wat bouillon toe en pureer je dit helemaal fijn in een blender of met een staafmixer.
Voeg nu de rest van de bouillon toe en breng dit naar de kook.
In een pan bak je alvast de paddestoelen even aan, zodat het meeste vocht eruit verdwijnt. Deze voeg je toe aan de bouillon als ze klaar zijn.
Je kan het natuurlijk met een bakje champignons doen, of van die gemengde paddestoelen, maar probeer gerust eens wat uit. Er zijn zoveel eetbare paddestoelen, dat de gemiddelde supermarkt alleen champignons verkopen is voor mij altijd een raadsel geweest.
Voeg een beetje peper naar smaak toe en garneer met wat fijngehakte peterselie.
P.S. Dit is echt een basisrecept. Ruimte genoeg voor eigen inbreng. Voeg bijvoorbeeld wat groente toe, prei gaat er heel goed bij, of wat linzen om de soep wat meer vullend te maken.
De natuurwinkel verkoopt een heel redelijke paddestoelenbouillon in blokjes.
De geruisloze jacht
Misschien wel het meest uitgebreide kookboek over paddestoelen. Naast de vele recepten ook een veldgids over eetbare en giftige paddestoelen.