Octo vinaigrette

Deze dressing is eigenlijk ontworpen om de krachtige smaak van inktvis en zeewier bij te staan. Geen dressing voor een salade, daar is het te sterk voor. Maar wel heerlijk bij allerlei soorten vis en vlees.

  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels gehakte gepelde gember
  • 1/4 theelepel fijngesneden ingemaakte pepertjes
  • 1/4 kopje rijstazijn
  • 1/4 kop Usukuchi (lichte sojasaus)
  • 2 eetlepels druivenpitolie (of andere neutrale olie)
  • 1/4 theelepel sesamolie
  • 1,5 eetlepels suiker
  • Versgemalen zwarte peper

Meng de knoflook, gember, chili, azijn, soja, druivenpitolie, sesamolie,
suiker, en een beetje zwarte peper en meng alles heel goed.

Snij alles overigens zo fijn mogelijk. Stukjes gember of knoflook ga je proeven.

Deze dressing is eigenlijk ontworpen om de krachtige smaak van inktvis en zeewier bij te staan. Geen dressing voor een salade, daar is het te sterk voor. Maar wel heerlijk bij allerlei soorten vis en vlees.

Momofuku

De echte Aziatische keuken volgens top-chef David Chang van de succesvolle restaurantketen Momofuku

Chef-kok David Chang over Aziatische smaken en onberispelijke ingrediënten, over Ramen noodles en zijn voorkeur voor varkensvlees.