Een spaanse noedelsoep met zeevruchten. Een van de 1080 recepten uit het boek van Simone Ortega.
300g rauwe, ongepelde garnalen
400g zeeduivel
175ml olijfolie
6 langoustines
4 tomaten
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
snufje saffraan poeder
500g zeer fijne noedels
zout
Pel de garnalen, verwijder de kop en het staartgedeelte maar bewaar deze. Knip langs beide zijden van het bot van de zeeduivel, zet de filets even opzij en bewaar het bot. Giet 1,5 liter water in een pan, voeg een snufje zout, en voeg de resten van de garnalen en de zeeduivel toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten doorkoken.
Snijd de zeeduivelfilets in blokjes van 2 cm. Haal de pan van het vuur en giet het water door een vergiet in een kop.
Verhit de olie in een paella pan of vuurvaste aardewerken schaal.
Voeg de langoustines toe en bak deze voor een paar minuten. Voeg dan de garnalen en zeeduivel toe. Bak voor een paar minuten meer en zet alles even opzij.
Pel en ontzaad de tomaat, en snij hem in stukjes. Plet de knoflook en snij deze zeer fijn. Voeg de tomaat en knoflook aan de paella pan en bak voor 5 minuten. Roer nu de paprika en saffraan er doorheen en bak het nog even rustig voor 8-10 minuten. Roer alles af en toe.
Verwarm de oven voor op 180C/gas 4. Voeg de noedels toe aan de paella pan, en giet de bouillion eroverheen. Kook op hoog vuur gedurende 12 minuten, voeg dan de zeevruchten toe en koken voor nog eens 3 minuten. Breng alles naar de oven en laat het hier voor ongeveer 5 minuten staan, totdat de bovenkant licht gekleurd is. Serveer onmiddellijk.
Opmerking: U kunt ook mosselen nemen in plaats van de langoustines. Ze zijn minder duur, maar zijn ook erg lekker.
1080 Recepten is aanwezig in ieder Spaans huishouden.
Al ruim 30 jaar het best verkochte kookboek van Spanje en te vinden in ieder Spaans huishouden. Simona Ortega is duidelijk de autoriteit van de klassieke Spaanse keuken.