Mosterdvinaigrette

Jamie zegt “mix together all the ingredients”, en daar heeft hij gelijk in. Er is alleen iets meer over te zeggen, je wilt immers een goede emulsie hebben.

1 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels Balsamico azijn
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper

Doe de mosterd en de balsamico zijn in een schaaltje en mix het rustig met een vork door elkaar. En voeg zout en peper naar smaak toe.

Voeg nu een heel dun straaltje olie toe, terwijl je nu krachtig klopt met je vork. De mosterd moet de olie absorberen. Als de olie begint te bundelen, wacht dan even met de olie en roer totdat het weer een egale emulsie is.

 

The Naked Chef

De salades en pasta’s zijn ware winnaars, maar het recept waar iedereen het nog steeds over heeft is zijn perfect gebraden kip. The Naked Chef is het eerste boek van Jamie, uitgevoerd in een paperback uitvoering.

Het eerste boek van Jamie Oliver. In The Naked Chef staan meer dan alleen verrassende recepten, het leert je koken vanaf de basis.