Heerlijke mosselen in een saus van witte wijn, met lekker veel kruiden.
2 kg mosselen
1 knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, fijngesneden
15 gram boter
Bouquet garni van peterselie, tijm en laurier
100 ml droge witte wijn
120ml slagroom
Een handvol peterselie blaadjes
knapperig brood
Was de mosselen onder veel koud, stromend water. Haal de eventuele baarden en de zeepokken weg, als ze er nog aanzitten.
Fruit de sjalotjes en de de knoflook in de boter op laag vuur in een grote pan. Voeg ook de bouquet garni van verse kruiden toe.
Voeg de mosselen en de witte wijn toe en laat het op temperatuur komen. De de pan af met een deksel en stoom de mosselen open in de wijn voor een kleine 5 minuten. Schud om de minuut even goed de mosselen zodat ze allemaal open gaan. Mocht er een mossel niet open gaan, gooi deze dan weg.
Verwijder het bouquet garni, voeg de room en de gehakte peterselie toe en haal de pan van het vuur.
Serveer de mosselen moet lekker knapperig brood, bijvoorbeeld uit de broodrooster.
de beste en overzichtelijkste gids voor het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren
Verse Vis is voor de kookliefhebber de visbijbel. Dit boek deelt alle kennis en expertise van Stein en bevat 200 van beproefde visrecepten.