Gefrituurde courgette bloemen uit het The River Cafe Classic Italian kookboek.
De ingredienten in dit recept zijn gebaseerd op 6 personen. Deze bloemen eet je met vrienden.
Voor het beslag:
Voor het frituren:
Zeef de bloem in een middelgrote mengkom, maak een kuiltje in het midden, giet de olijfolie en roer voorzichtig. Werkt de hele tijd van het midden uit langzaam naar de zijkanten. Na enige tijd, en voldoende olie, ontstaat er een dikke pasta.
Draai dit mengsel met een beetje warm water, roeren langzaam de hele tijd en het toevoegen van meer water tot je een glad beslag hebt, de consistentie van dikke dubbele room. Voeg het zeezout en laat een minimum van een half uur. In dit stadium zal het mengsel gedurende een dag of nacht.
Verwijder de meeldraden en de groene kelkbladen van de basis van elke courgettebloem. De stengels moeten wel aan de bloemen blijven. Een handig handvat voor bij het frituren.
Gebruik een grote diepe koekenpan voor het frituren. Giet er een laag zonnebloemolie van ongeveer een centimeter in. Verhit de olie tot het ongeveer 180 graden is.
Dompel de bloemen in het beslag. Tik het overtollige beslag er voorzichtig af en leg ze een voor een in de hete olie. Draai de courgettebloemen om als ze goudkleurig worden. Verwijder de bloemen na ongeveer twee tot vier minuten, ze zijn dan knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. Eet ze zo snel mogelijk op, dan zijn ze het lekkerst.
Rose en Ruth van het River Cafe hebben Italie keer op keer bezocht. Iedere keer hadden ze als doel om de Italiaanse keuken verder te doorgronden. Een boek vol overheerlijke bevindingen.