Originele Italiaanse Fusilli pasta bereid met courgette en boter, uit het River Cafe Classic Italian Cookbook. Recept voor 4 personen.
1 courgette van ongeveer 250 gram
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 teentje knoflook, geschild en in fijn gesneden
150g boter, zacht
320g Fusilli
50g parmezaanse kaas, geraspt
Dunne courgettes hebben een betere smaak, dus let hier op bij de aanschaf. Was de courgettes, droog ze af, en snij de voor en achterkant eraf. Snijd de courgette in 1 cm dikke schijven.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan waar alle courgettes inpassen. Voeg de gehakte knoflook toe aan de pan en laat dit op laag vuur kleuren. Voeg vervolgens de courgette toe. Breng ze op smaak met wat zout en peper en roer en keer ze regelmating tot ze net beginnen te kleuren.
Voeg de helft van de boter toe, roer en zet het gas op de laagste stand. Het toevoegen van een beetje water op dit punt helpt om aankoeken te voorkomen. Haal van het vuur en roer de resterende boter erdoor.
Kook de fusilli in kokend gezouten water tot ze al dente zijn. Giet het af en voeg nog een beetje kookwater aan de pan met de courgetttes toe. Voeg de Fusilli aan de saus en meng goed.
Serveer dit gerecht met de geraspte parmezaanse kaas.
Rose en Ruth van het River Cafe hebben Italie keer op keer bezocht. Iedere keer hadden ze als doel om de Italiaanse keuken verder te doorgronden. Een boek vol overheerlijke bevindingen.