Frittata met trompettes de mort en cantharellen uit het River Cafe Green boek.
250 g cantharellen
100 g trompettes de mort
30 g roomboter
2 el olijfolie
1 teen knoflook
1/2 el jonge salieblaadjes
1 el verse oreganoblaadjes
Zout en paper naar smaak
sap van 1/2 citroen
2 eieren
Verwarm de oven voor op 210°C. Verhit de helft van de roomboter en de olijfolie in een grote pan met een zware bodem.
Bak de schoongeborstelde paddestoelen 3-4 minuten op hoog vuur tot ze wat vocht verliezen. Plet ondertussen de knoflook en snijd deze fijn. Voeg knoflook en kruiden toe aan de paddestoelen en bak ze nog 3 minuutjes, op een iets rustiger vuur.
Breng de paddestoelenmix op smaak met zout, peper en het citroensap. Zet de pan naast het vuur.
Verhit de overige roomboter en olijfolie in een ovenvaste pan. Klop de eieren los en roer de helft van de paddestoelen erdoor. Giet het in de koekenpan en bak de frittata op heel laag vuur tot hij stevig wordt. Schep nu de overige paddestoelen over de frittata en zet de pan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 3 minuten.
Dit boek gaat verder waar eerdere boeken van Ruth en Rose stopten en draait om de seizoensgebonden producten.
Dit boek gaat verder waar eerdere boeken van Ruth en Rose stopten en draait om de seizoensgebonden producten.