Crostini met mascarpone uit Kookze - Chic.
Voor 6+ personen, in een kwartiertje klaar.
1 ciabatta
2 tenen knofl ook
250 g mascarpone
2 el fi jngehakte basilicum
2 aubergines
olijfolie
8 zongedroogde tomaten
zwarte peper en zout
Snij de ciabatta in sneetjes van ongeveer een centimeter dik en rooster deze. Wrijf de warme sneetjes brood in met de gehalveerde tenen knoflook. Doordat de broodjes hard zijn blijft de knoflook vanzelf hangen.
Meng de mascarpone met de basilicum, voeg ook wat zout en peper toe. Snij de aubergines in plakjes van ½ cm dik en bestrijk ze met olijfolie. Grill de aubergines aan beide kanten. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Smeer de mascarpone op de crostini en verdeel er de aubergines en tomaten over.
Een Belg gaat naar een sterrenrestaurant om lekker te eten, een Holland er om in een sterrenrestaurant te eten. Daar is het al helemaal mee gezegd , maar nog niet verklaard. Hoe komt het dat de reputatie van de Holandse gastronomie zo belabberd is, en in één adem, waar komt die goede reputatie van de Belgische keuken vandaan? (Johannes Van Dam)
De Kook Ze!-reeks wil naast recepten ook relevante culinaire artikels presenteren, in CHIC is dit magazinegedeelte nog uitgebreid.