Tiramisu

Tiramisu uit Vinazza. Dit recept is goed voor ongeveer 8 - 10 personen.

  • 4 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 1 borrelglaasje nocino (notenlikeur)
  • 4 eiwitten
  • ca. 14 lange vingers
  • 1 kop sterke zwarte koffie
  • wat cacao

Klop de eidooiers schuimig met de suiker. Roer de mascarpone erdoor, samen met de notenlikeur. Sla de eiwitten stijf en spatel ze door het mascarponemengsel.

Doe een laagje van dit mengsel in een glazen cakevorm. Dompel de helft van de lange vingers één voor één even in de koffie en leg ze op het mengsel. Strooi er een dun laagje gezeefde cacao over.

Leg daarop weer een laag van het mascarponemengsel, daarop de andere helft van de lange vingers (in koffie gedoopt), dan de rest van het mascarponemengsel en ten slotte cacao.

Zet de tiramisu minimaal 3 uur in de diepvries.

Vinazza

Vinazza: de maan, het land en het leven. Een kookboek uit het Italiaanse paradijsje Vinazza

Diane Lensink schrijft prettig, in Vinazza wordt je meegezogen in haar rijke en sfeervolle leven en haar heerlijke recepten.