Taboule met abrikozen. Een voorgerechtje uit het kookze boekje.
100 g couscous
25 g blauwe rozijnen
1 tomaat, 1 gele paprika
3 grote rijpe abrikozen, 6 lente-uien
2 el fijngehakte koriander
2 el fijngehakte munt
2 el olijfolie
200 g halloumikaas
40 g geroosterde amandelschilfers
Dressing:
4 el olijfolie, 2 el citroensap
1 el oranjebloesemwater
1/2 tl gemalen koriander
peper en zout
Doe de couscous en rozijnen in een grote kom, kruid royaal met zout en giet er kokend water op tot de couscous onderstaat. Laat 15 minuten trekken.
Ontvel en ontpit de tomaat. Rooster en ontvel de paprika. Snij het vruchtvlees van beide en dat van de abrikozen in kleine blokjes. Hak de lente-uien fijn.
Roer de couscous los met een vork en meng er de groenten, abrikozen, lente-uien en kruiden onder.
Voor de dressing: meng de olijfolie, het citroensap en oranjebloesemwater met de koriander. Kruid met peper en zout. Roer de dressing onder de taboule en verdeel over borden.
Verhit de olijfolie in een grote pan en snij de halloumi in plakjes. Bak de kaas aan beide kanten goudbruin. Schik de halloumi op de taboule en werk af met de amandelschilfers.
Serveer meteen.
Receptenboeken met journalistieke achtergrond informatie
60 helder beschreven recepturen met weinig en makkelijk verkrijgbare ingrediënten, die in ‘een handomdraai’ klaar zijn. De bereidingstijd zit tussen 10 minuten en een halfuur.