Salade van Krulandijvie, lekker met avocado en pancetta. Het recept is voor personen en snel klaar, in 20 minuutjes.
1 krop krulandijvie
4 sneden brood
1 geperste teen knofl ook
olijfolie
6 plakjes pancetta
1 rijpe avocado
citroensap
Vinaigrette:
6 el lichte olijfolie
1 el zachte sherryazijn
1 el mosterd
1 teen geperste knofl ook
klein scheutje balsamicoazijn
zwarte peper en zeezout
Verwijder de buitenste bladeren van de krulandijvie. Spoel en droog de witte bladeren uit het hart. Snij de korsten van het brood en snij de rest in blokjes. Bak deze met de knof ook goudbruin in olijfolie. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
Zet de pan weer op het vuur en bak de pancetta in enkele druppels olijfolie aan beide kanten krokant. Meng de ingredienten voor de vinaigrette. Wentel de andijvie in de dressing en verdeel ze over 4 diepe borden.
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Druppel er wat
citroensap over om verkleuren te voorkomen. Schik de avocado, pancetta en croutons over de salades en serveer.
Receptenboeken met journalistieke achtergrond informatie
60 helder beschreven recepturen met weinig en makkelijk verkrijgbare ingrediënten, die in ‘een handomdraai’ klaar zijn. De bereidingstijd zit tussen 10 minuten en een halfuur.