Rijst - vissoep

Een vissoep voor 4 personen. Lekker met wat dille en garnaaltjes.

  • 1 kg visafval
  • ½ citroen
  • 4 tomaten
  • 1 laurierblad
  • 5 peperkorrels
  • 1 peterseliewortel
  • 3 uien
  • 4 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • ¼ bloemkool
  • 6 el olie
  • ½ kop rijst
  • 800 g visfilets
  • 100 g garnalen
  • peterselie
  • dille
  • Parmezaan

Spoel het visafval goed af onder koud water en zet het op met 1½ l water. Snijd 2 plakjes van de citroen en snijd de tomaten in stukjes.

Voeg het laurierblad, de peperkorrels, de peterseliewortel, de citroenplakjes, de tomaten en zout toe en laat dit 30 minuten koken. Niet roeren, anders wordt de fond troebel.

Zeef de fond, vang het vocht op in een andere pan. Snijd de uien en groenten in stukjes en fruit ze samen 3-4 minuten in de olie. Kook de rijst in 250 ml fond. Spoel de visfilets koud af en snijd ze in stukjes.

Voeg de vis de laatste 5 minuten van de kooktijd aan de soep toe. Snijd de garnalen fijn en roer ze samen met de rijst voorzichtig door de soep.

Maak op smaak en giet de rest van de fond erbij. Strooi wat gehakte peterselie en dille en de geraspte Parmezaan over de soep.

Soepkalender

Stiliste Anya van de Wetering bundelde haar favoriete recepten én die van familie en vrienden in deze kalender; voor iedere dag een soep.