Pastinaaksalade met dadels

Deze Libanese salade is geconcentreerd, rijk en zoet. Een aanrader bij lamsvlees.

  • 600g pastinaak
  • 10 dadels, ontpit en grof gehakt
  • 2 el verse munt, grof gehakt
  • 150g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Schil de pastinaken en rasp ze grof boven een brede kom. Voeg de gehakte dadels en munt toe, roer een keer en voeg alle overige ingrediƫnten toe. Als de yoghurt niet zuur genoeg is goed op smaken brengen met citroensap. Zout en paper naar smaak toevoegen.

Casa Moro

Een persoonlijk verslag van de authentieke smaken uit Spanje en Marokko

De Spaanse en Marokkaanse recepten die Sam en Sam in Casa Moro hebben opgenomen, zijn vaak niet eerder gedocumenteerd en altijd authentiek.