Was de rijst goed, laat hem uitlekken en zet hem opzij. Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de chorizo in dikke plakken...
Was de rijst goed, laat hem uitlekken en zet hem opzij. Snijd de kip in  kleine stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de chorizo in  dikke plakken.
Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan,  of een paellapan als u die heeft, en braad de stukjes kip rondom aan;  schep ze op een bord en zet ze opzij. Doe de plakken chorizo in de pan,  bak ze 2 minuten en voeg de gehakte paprika en knoflook toe. Bak alles  nog 3-4 minuten onder regelmatig omscheppen, tot de paprika zacht begint  te worden.
Doe de rijst erbij en bak die al omscheppend enkele  minuten om de korrels te roosteren. Schenk de wijn erbij en laat hem tot  de helft inkoken. Voeg dan de bouillon, saffraan en het paprikapoeder  toe. Breng het geheel aan de kook, leg de stukjes kip weer in de pan en  zet het vuur lager. Laat alles 15 minuten sudderen, onder af en toe  omscheppen.
Voeg de doperwten en gehakte tomaten toe en verwarm  alles nog 10 minuten op laag vuur; schep het geheel af en toe om. Haal  als de rijst net gaar is maar nog wel enige beet heeft de pan van het  vuur en laat hem een paar minuten staan.
Strooi de peterselie  over de paella, zet hem op tafel en serveer de partjes citroen erbij.
In Wereldgerechten laat Gordon Ramsay weer zien waar hij - naast vloeken en het gebruik van het f-woord - goed in is, koken op het beste niveau.
Gordon Ramsay laat echt weer zien waar hij - naast vloeken en het gebruik van het f-woord - goed in is, koken op het beste niveau.