Minestronesoep

Minestronesoep, gebaseerd op het recept van Nigella Lawson.
Let vooral op de pasta, die moet van goede kwaliteit zijn.

2 eetlepels olijfolie
1 prei
1 courgette
200 g wittekool, eventueel savooiekool
75 g haricots verts
1 liter groentebouillon
100 g pasta
1 eetlepel droge witte wijn
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Peper en zout naar smaak

Snij de prei in de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes. Schil de courgette en snijd hem fijn.
Snij ook de kool heel fijn en halveer de haricots verts.

Voor de pasta kun je bijvoorbeeld ditalini gebruiken. Ditalini is een kleine versie van Ditali. Kleine rechte pastabuisjes die veelal voor de soep worden gebruikt.

Verhit de olie in een pan en roerbak hierin de stukjes prei en courgette ongeveer 5 minuten op matig vuur.
Doe de geschaafde kool en de haricots verts er bij en laat die 5 minuten meebakken.

Maak de bouillon op temperatuur en giet de hete bouillon bij de groenten in de pan. Laat nu alles aan de kook komen. Zet dan het vuur laag en laat het, met deksel op de pan, 20 minuten heel zacht doorkoken. Hierna de ditalinipasta toevoegen en nog een minuut of 10 doorkoken.

Roer de witte wijn erdoor en laat die even met de minestronesoep meekoken. Zet dan het vuur uit en breng het met peper en zout op smaak.
Minestronesoep eet je niet heet. Eerder lauwwarm. Dus de soep kun je ruim van te voren maken, hij mag best een half uur rusten voordat je hem serveert.

Smakelijk!

Keuken

Nigella Lawson is de kok voor denkende mensen. Ze vertelt verhalen, ze legt uit waarom dingen zo moeten als zij zegt. En zelfs als je nooit kookt, zelfs als je geen oven hebt, lees haarwerk, puur voor het inzicht en sensuele genot. (Jeanette Winterson)

Keuken, het laatste kookboek van Nigella Lawson, zit tjokvol recepten van maaltijden die we met onze vrienden en familie willen delen.